Backgammon för Android

Den som är fast i BG-träsket vet hur kul det är att kunna förgylla en bussresa med lite backgammon-spel på mobilen. Backgammonspel till operativsystemet Android finns i två varianter, en variant som är optimerad för surfplattor och en variant som är optimerad för mobiltelefonens mindre skärm. Generellt är utbudet av Backgammon för Android något sämre än för iPhone/iPad, men vi har vaskat fram några riktiga guldkorn.

Backgammon Free

Backgammon Free är det bästa valet om man har en surfplatta. Den större skärmen gör att det nästan känns som att spela riktig Backgammon. Spelet omfattar fem svårighetsnivåer och man kan spela antingen mot en kompis eller ensam mot spelets AI. Man flyttar brickorna genom att trycka på en bricka och sedan trycka en gång till på det fält till vilket man vill flytta brickan. Applikationen är reklamfinansierad men annonserna är små och diskreta och är inte i vägen för spelandet.

Backgammon Pro II

Backgammon Pro II är det bästa valet för en som har en Android-telefon. Man kan spela mot en kompis eller mot spelets AI. Backgammon Pro II bygger på de officiella reglerna och det finns möjlighet att använda dubbleringskuben för att göra spelet ännu mer spännande. Det finns flera svårighetsnivåer och expertnivån kan imponera på även den mest erfarne spelaren. Som hjälp för nybörjaren finns även en funktion som ger hintar om vilket som är det bästa spelet i varje drag.