Backgammon på Facebook

Personer som spelar mycket Backgammon är alltid intresserade av att träffa nya spelare att spela med. Man vill prova sina färdigheter och mäta sig med spelare med olika strategier och spelstilar. Vilken mötesplats kan då vara bättre än det världsomspännande sociala nätverket Facebook? Här får du information om Backgammon på Facebook så du direkt kan sätta igång att utveckla ditt spelande.

Det finns flera applikationer för Backgammon på Facebook. De flesta fungerar på samma sätt. I den här genomgången använder vi oss av den applikation som tagits fram av företaget Come2Play.

Första steget är att leta upp applikationen och bli medlem. Därefter kommer man direkt till applikationens lobby. Här kan man välja att starta ett eget spel eller leta efter redan upplagda spel. Att starta ett eget spel är enkelt. Man väljer bara hur många ”tokens” man vill satsa och klickar på ”start game”. Därefter är det bara att vänta på att någon antar utmaningen. Vill man i stället anta någon annans utmaning så går man in ett av de många backgammonrummen som finns tillgängliga och väljer ett spel med en erbjuden satsning som passar den erfarenhetsnivå man själv ligger på. Tänk på att ju högre satsningar, desto mer kunnig och erfaren är motståndaren antagligen. När man är inloggad kan man också bli notifierad när någon vill starta ett spel. Då kan man välja att anta utmaningen eller att avslå förfrågan.