Backgammon på iPhone

I förra inlägget tipsade vi om lite bra möjligheter att spela Backgammon på Androidtelefoner. Nu har turen kommit till iPhone!

Trots den lilla skärmen fungerar iPhone utmärkt för Backgammon. Alla tillgängliga titlar i Apples Appstore är optimerade och anpassade för det mindre formatet. Backgammon spelas ju på ett ganska stort spelbräde men utvecklarna har ändå lyckats behålla spelkänslan på ett bra sätt. Till en början kan det vara svårt att få in tekniken när det handlar om att flytta brickorna, men man lär sig snart. I det här inlägget presenterar vi de tre backgammonspel som, i vår mening, är de bästa på marknaden.

Backgammon Gold

Snygg design, god spelbarhet och tre olika svårighetsnivåer gör Backgammon Gold till ett givet val för den som vill börja spela Backgammon. Det finns stora möjligheter att anpassa grafiken, med exempelvis olika färgval på spelbräde och brickor. Grundversionen är gratis och har annonsering. För en liten summa kan man registrera spelet och slipper då reklam.

Zynga Backgammon Lite

Spelföretagets Zynga har släppt ett backgammonspel som passar utmärkt för nybörjaren. Alla Zyngas spel är gjorda för att de ska kunna spelas med vänner och Backgammon Lite är inget undantag. Med en Bluetooth-anslutning kan man spela Backgammon med en kompis. Även om Backgammon Lite är ett spel som främst riktar sig till nybörjaren kan även lite mer erfarna spelare ha nytta av appen. Backgammon Lite inkluderar nämligen en variant av Backgammon som kallas Nackgammon. Nackgammon ställer lite högre krav på kreativitet och skicklighet.

Backgammon NJ

Backgammon NJ är appen för den som har kommit lite längre i sitt spelande. En app för backgammonproffs helt enkelt. Faktum är att många kända spelare höjer appen till skyarna på grund av appens kvalitet.