Backgammonböcker

Välkommen till Backgammon.eu – en sida där vi kommer att satsa hårt för att ge dig all information du behöver för att bli en framgångsrik backgammonspelare. Viktigast är förstås att du spelar och övar själv, men för att ge dig en flygande start har vi här sammanställt en lista över backgammonböcker som kan vara bra att börja med att läsa!

Om man vill utvecklas som backgammonspelare gäller det att läsa på om strategier, odds och sannolikheter och sedan omsätta teorin i praktiken. Det finns många böcker om Backgammon, både de som är riktade till nybörjaren och de som är tänkta att läsas av mer avancerade spelare. Här hittar du tre riktigt bra böcker för dig som vill bli en bättre backgammonspelare.

501 Backgammon Problems

Författaren, Bill Robertie, är en av de mest respekterade backgammonspelarna i världen. Här beskriver författaren strategier som används av de allra bästa spelarna. Med lösningar på 501 utmaningar som en spelare kan ställas inför har man att göra ett bra tag. Får man grepp om proffsens strategier är man på god väg till att bli en mycket duktig backgammonspelare.

The Backgammon Book

Titeln lovar mycket och boken uppfyller faktiskt de flesta önskningar. Här får nybörjaren en komplett guidebok till hur man spelar Backgammon. Med kapitel om spelets historik, spelregler och grundläggande strategi är The Backgammon Book är helt klartstandardverket på marknaden. Skriven av Oswald Jacoby och John R. Crawford – två av de mest legendariska backgammonspelarna är den obligatorisk läsning för alla som vill bemästra detta härliga spel.

Backgammon for Winners

Även denna bok är skriven av Bill Robertie. Hög kvalitet kan alltså utlovas. Backgammon for Winners är en bok som riktar sig till nybörjare. Emellertid kan även mer erfarna spelare ha nytta av boken. En bättre introduktion till Backgammon är svår att hitta.