Betta på Backgammon

ebgt_logoAtt man kan betta på fotboll, ishockey, tennis och andra stora sporter är väl känt. De flesta känner nog också till att man kan betta på lite mindre sporter, och lägre divisioner, hos många spelbolag. Men hur många känner till att man kan betta på något så udda som Backgammonturneringar? Hur många känner över huvud taget till att det förekommer Backgammonturneringar. Men hos NordicBet kan man hitta de mest udda saker att betta på; däribland alltså Backgammonturneringar. Backgammon är ett av världens äldsta spel, som fortfarande spelas, och sedan 1967 ordnas varje år ett världsmästerskap. Backgammon kombinerar både tur och skicklighet, med en mängd olika teorier om hu man bäst spelar spelet.

Under 2000-talet har intresset för Backgammon dessutom ökat alltmer. Ett flertal olika turneringar anordnas varje år, bland annat World Series of Backgammon och European Backgammon Tour. Om namnen påminner lite om World Series of poker och European poker Tour, så är det inte så konstigt. Den första sponsorn för World Series of Backgammon var PartyGaming, som nog är mest kända för sin pokersajt PartyPoker. Även om prispengarna inte är på samma nivå som i poker, så är de definitivt inte något att rynka på näsan åt, och de bästa Backgammonspelarna kan tjäna hundratusentals, till och med miljontals, kronor per år. Men det är ändå helt klart att Backgammon står i skuggan av poker, vilket är lite synd, då det är ett fascinerande spel, som borde kunna tilltala pokerspelare, då det liksom poker har vissa psykologiska drag.

Så att betta på Backgammon är definitivt inte så konstigt som det kan verka, utan är i det närmaste en självklarhet. Att spela Backgammon om pengar är en uråldrig företeelse, och liksom det inte är något konstigt att betta på pokerturneringar, så borde det inte vara något konstigt att betta på Backgammon. Att man sedan för att kunna göra detta på bästa sätt måste läsa på om spelet, och de för tillfället bästa spelarna är ingen nackdel. Tvärtom, kanske kan det få en och annan spelare att upptäcka ett av världens äldsta gamblingspel, och kanske få dem att prova på det själva.