Spela Backgammon live

Det finns många spelbolag och casinosajter som erbjuder Backgammon. Det finns också några exempel på gamblingsajter som bara inriktar sig på Backgammon. Eftersom vi svenskar inte riktigt har anammat det spännande spelet finns dock inte så många svenskägda sajter som erbjuder Backgammon. Många av de utländska spelsajterna har dock utförliga instruktioner på svenska och dessutom svensktalande supportpersonal.

Hur gör man då för att spela Backgammon online? Det första steget är att göra en sökning på nätet och sedan besöka de sajter som kommer upp som alternativ. Därefter gäller det att välja en sajt som man tycker om. Via skärmdumpar som visar hur spellobbyn och spelbrädet är designade kan man få en bra bild över hur det är att spela på sajten.

Nästa steg är att registrera sig på den sajt man har valt ut. Därefter är det oftast bara att logga in och gå till spellobbyn. Ibland kan man behöva ladda ner en programvara till sin dator, men på de flesta backgammonsajter spelar man direkt i webbläsaren.

Bekanta dig sedan med spellobbyn. Här finns information om vilka spel som är startade och vilka spel som är aktiverade men där det än så länge bara finns en spelare. För varje spel ser man vilken insats som gäller och några detaljer kring specialregler, till exempel om man får använda dubbleringskuben eller inte.

Det första man ska göra är dock att prova på Backgammon med låtsaspengar. För alla spel om pengar är det smart att bekanta sig med programvaran innan man satsar egna pengar och Backgammon är inget undantag. Spela några omgångar med låtsaspengar så du får en känsla för hur allt fungerar.

 

När du sedan är redo att börja spela på riktigt har du två alternativ. Antingen väljer du att anta en annan spelares utmaning eller så startar du ett eget spel. Antar du en utmaning så måste du godkänna de villkor och den insats som motspelaren har satt upp. Om du själv startar ett spel får du göra några val som din motspelare då måste godkänna innan spelet kan starta. Valen handlar främst om hur stor insatsen ska vara, hur lång tid man ska ha på sig att agera och om man ska spela med dubbleringskuben eller inte. Sedan är det bara att börja spela!

På nätet finns också möjligheten att spela Backgammon på en backgammonserver. På en sådan server finns alltid tusentals spelare uppkopplade samtidigt. För bara tio år sedan var man begränsad till att spela i ett mycket rudimentärt ASCII-gränssnitt, men i dag håller spelen på servrarna mycket hög kvalitet i både ljud och grafik. Man kan också chatta med andra spelare. En kul sak är att många servrar använder rankingpoäng eller erfarenhetspoäng för att ranka spelarna.