Tjäna pengar på Backgammon

Backgammon är ett utmärkt spel för vadslagning, detta eftersom man kan räkna en vinst på två olika sätt. Först handlar det om vilken spelare som faktiskt var först med att plocka bort sina brickor från bordet. Sedan kan man också räkna hur många pips/poäng som den förlorande spelaren hade kvar när spelet avslutades. Vad är då en pip? Jo, en pip är egentligen en prick på en tärning. Och i Backgammon är det ju tärningarnas poängtal som bestämmer hur många steg man får gå. Antalet återstående pips för en spelare motsvarar alltså det antal stegförflyttningar som en spelare har kvar att göra. I backgammonturneringar räknas vinsterna ofta i pips. I vanligt spel om pengar är det bara den rena vinsten som är avgörande.

File:US $20 Series 2006 Obverse.jpg

När man spelar Backgammon på nätet spelar man mot en annan spelare om en förutbestämd insats. Insatsen kan dock förändras under spelets gång genom så kallad dubbling (se nedan). Insatsen kan vara allt mellan 50 cent och flera tusen dollar, eller motsvarande i andra valutor. Det är viktigt att man har koll på hur duktig man är och att man är bekväm med en viss insatsnivå innan man börjar spela. Man ska nämligen komma ihåg att det är ganska stora skillnader i skickligheten mellan spelare på olika insatsnivåer.

Innan du börjar spela om pengar, undersök om inte backgammonsajten har någon form av bonuserbjudande som du kan utnyttja. De flesta sajter har någon form av välkomsterbjudande i form av en insättningsbonus. Det kan handla om att sajten dubblar din första insättning upp till en viss summa. Det är aldrig fel att få gratis pengar att spela för!

Dubbling

När du spelar Backgammon om pengar kommer du ganska snart att behöva bekanta dig med dubbleringskuben. Kuben är en sorts tärning med sidorna 2, 4, 8, 16, 32 och 64. En spelare som känner på sig att han kommer vinna, kan, när det är hans tur och innan han slår tärningarna, välja att använda kuben för att dubbla insatsen. Motspelaren kan då acceptera dubblingen eller avsluta spelet. Om motspelaren accepterar dubblingen blir han ny ägare till kuben. Skulle spelet vända till hans fördel kan han själv göra en dubbling. Genom dubblingsmöjligheten kan en vinst (eller förlust) bli så stor som 64 gånger den ursprungliga insatsen. Använd gärna dubbleringskuben, men gör det inte omdömeslöst.

Rake

Precis som i poker och vissa andra casinospel utgår en rake för varje spelomgång. Den spelare som vinner en spelomgång får sin vinst reducerad med någon eller några procent, beroende på hur stor vinsten är. Ju lägre rake, desto bättre för den som vill tjäna pengar på Backgammon.